Jeden jediný den – v úterý 14. února – bude ve vyhlášené pražské restauraci Červený Jelen dostupné exkluzivní 6-ti chodové Valentýnské menu připravené týmem profesionálů pod vedením šéfkuchaře Marka Fichtnera. Vybrané delikatesy z prvotřídních surovin, včetně těch s afrodiziakálními účinky, jako jsou mořské plody, lanýže či šafrán, výběr ze dvou hlavních chodů a na závěr neodolatelné čokoládové soufflé, digestiv a exkluzivní káva…
Věnujte své lásce k letošnímu Valentýnu intenzivní gurmánský zážitek a další vyznání budou zbytečná.
Dárkové poukazy na Valentýnské menu pro 2 osoby jsou v prodeji za 3 980 Kč výhradně na platformě smartvoucher. S jejich zakoupením neradno váhat, protože počet míst v kulinářském Trezoru executive chefa Červeného Jelena Marka Fichtnera je omezen na 40.
Součástí Valentýnského menu je welcome drink, servírovat se bude úvodní amuse bouche – ústřice Fine de Claire. Následovat bude Paté on croute – foie gras s portským vínem a pistáciemi, kaštanový krém s perigordským černým lanýžem a telecím jusem a mušle svatého Jakuba se slaninou, šafránem a bramborovým pyré. Jako hlavní chod si budou hosté moci vybrat ze dvou variant: buď stařenou kachnu s foie gras, červeným zelím a hořčičným semínkem nebo celer v popelu s červeným hroznem, tymiánovou pěnou, červeným vínem a makadamovými ořechy. O závěr se postará čokoládové soufflé se zmrzlinou z vaječného likéru.
O restauraci Červený Jelen
Restaurace Červený Jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.
Restaurace Červený Jelen propojuje krásnou gočárovskou „modernisticko-funkcionalisticko-kubistickou“ achitekturu, vřelý a pohostinný servis, kvalitní výběr nápojů a moderní pojetí gastronomie založené na citlivém mixu kvalitního grilovaného masa, zeleniny a la carte jídel od týmu pracujícího pod vedením známého šéfkuchaře Marka Fichtnera.
Červený Jelen & Trezor Špork
Hybernská 1034/5, Praha 1