Doporučujeme

V kinech od 25. listopadu:


JAMES BOND - 007

NENÍ ČAS ZEMŘÍT


image_11785

Soutěž o balíček produktů Labeta

Tři z vás mohu vyhrát balíček produktů od značky Labeta.

Labeta - tradiční český výrobce z Polabí.

Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.

Soutěžní otázka:

Jaké kategorie jsou v rubrice Pečení na webových stránkách Labety?

a) Moučníky, přípravky na pečení, směsi na chléb

b) Moučníky, přípravky na pečení, směsi na chléb, nápně, želatiny a dortové želé

c) Moučníky, bezlepkové moučníky, želírovací cukry

 

Nápovědu hledejte na webu www.labeta.cz

 

Pošlete nám správnou odpověď, své jméno, adresu a telefon na e-mail: soutez@hmg.cz. Do předmětu zprávy napište: GASTROHOUSE – Labeta. Ze všech došlých emailů vyhrává správná odpověď: 200, 300 a 450, tyto emaily od nás obdrží výhru.

Soutěž trvá od 10. 2. – 16. 2. 2020.

Soutěž již byla ukončena a výherci kontaktováni e-mailem.

A co vše si můžete s Labetou upéct? Přinášíme pár inspirací.

Kakaové bábovičky bez lepku

Na 6 mini báboviček potřebujete:

Na těsto:

180 g rýžové mouky Labeta, 2 lžíce holandského kakaa, 80 g cukru, 75 ml plnotučného mléka, 75 ml rostlinného oleje, 1 vejce, 1 lžička kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta, ¼ lžičky jedlé sody Labeta, špetka xantanové gumy, špetka vanilky 

Na čokoládovou polevu: 

40 g 70% čokolády, 80 ml 33% smetany, lžíce másla

Na ozdobu:

Lyofilizované ovoce a sušené květy.

Postup:

Troubu předehřejeme na 160 °C a formičky na mini bábovky vymažeme olejem, aby se po upečení lépe vyklápěly (skvělým pomocníkem je olej ve spreji). V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny na těsto a důkladně promícháme. V druhé míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Do pěny poté zašleháme olej a postupně vmícháme také sypkou směs z první mísy a mléko. Spojíme v hladké těsto, které vlijeme do báboviček. Pečeme na 160 °C po dobu 18-20 minut. Před vyklopením otestujeme špejlí, zda jsou bábovky propečené. V hrnci ohřejeme smetanu a rozpustíme v ní čokoládu. Poté vmícháme máslo a necháme lehce zchladnout. Čokoládovou polevou polijeme bábovičky a dozdobíme sušeným ovoce a květy.

Náš tip:

Množství surovin v receptu odpovídá polovině běžné bábovky. Pokud zdvojnásobíme množství všech surovin, můžeme upéct jednu velkou bábovku. Pozor však na dobu pečení, bude delší.

Tartaletky bez lepku s pomerančovou náplní

Potřebujete:

Linecké cukroví bez lepku, 100 g másla, 3 vejce, 75 g cukr krupice, BIO pomeranč, 100 ml smetany

Postup:

Připravíme si těsto na linecké cukroví, dle návodu na krabičce (připravenou směs vymícháme s vejcem a máslem). Těsto vyválíme, ale nebudeme vykrajovat, místo toho jím vyložíme formičky na tartaletky. Těsto ve formičkách propícháme vidličkou a dáme péct na 10 min při teplotě 180° C. Mezitím si nachystáme pěnu z jednoho vajíčka, jednoho žloutku, šťávy a kůry z jednoho pomeranče a 75 g cukru krupice. Do směsi přimícháme 100 ml smetany. Náplň rozdělíme do předpečených tartaletek, zvýšíme teplotu ne 200 °C a pečeme, dokud v nich náplň neztuhne (cca 15-20 min).

Kakaový dort se smetanovým krémem a mandarinkami

Potřebujete:

Těsto: 

Bábovka bez lepku Labeta, 2-3 lžíce holandského kakaa, 3 vejce, 175 ml vody nebo mléka, 150 ml oleje 

Krém:

2 smetany ke šlehání, 1 zakysaná smetana, 1 tvaroh, 100 g cukru, 2 ztužovače šlehačky Labeta, mandarinky

Postup:

Směs na bábovku smícháme s holandským kakaem, vejci, olejem a vodou (či mlékem) a šleháme asi 4 minuty. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme na 160 °C asi 40 minut (řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou). Propečení odzkoušíme párátkem. Do téměř vyšlehaných šlehaček s cukrem přidáme 2 ztužovače a vyšleháme dotuha. Přidáme zakysanou smetanu a tvaroh a došleháme. Vychladlý korpus rozřízneme na dvě části, prostředek namažeme necelou polovinou krému. Zbytkem krému ozdobíme celý korpus a pak necháme v lednici vychladit. Před podáváním zasypeme horní část dortu čerstvými mandarinkami.

Naše tipy:

Šlehání krému je lepší rozdělit na dvakrát, menší množství snáze vyšleháte a bude se vám se surovinami lépe pracovat.

Kakao bábovce dodá čokoládovou chuť a krásnou barvu, máte-li však raději světlé moučníky, klidně kakao vynechte.

Více receptů naleznete na www.labeta.cz.

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

Generální partneři portálu:

Partneři portálu:

      

      

Další portály mediální skupiny HMG:

       

     CELEBRITYHOUSE.cz


PORTÁLY HMG :

www.carshouse.cz    www.menhouse.cz  www.womenhouse.cz  www.luxuryhouse.cz

www.gastrohouse.cz  www.celebrityhouse.cz  www.cinemahouse.cz  www.househouse.cz

www.kidshouse.cz   www.bookhouse.cz   www.hotelhouse.cz 

www.nicemagazine.cz  www.homemagazine.cz   www.golfmagazine.cz  www.letniservis.cz

 www.inspirovanikrasou.cz  www.sefredaktorzavolantem.cz   www.rozhovoryzavolantem.cz

www.watchhouse.cz  www.luxusniplaze.cz  www.luxurymagazine.cz

www.snehovyservis.cz  www.podcasthouse.cz  www.menhouseman.cz

www.nejlepsikavarny.cz

TOPlist